Voor het basisonderwijs heb ik QR-code kaarten gemaakt om online content eenvoudig beschikbaar te maken voor kinderen. Ik heb het destijds als aardigheidje gemaakt, maar het wordt op inmiddels op veel scholen gebruikt. Je kunt de verschillende materialen hier downloaden. Je hoeft het dan alleen nog te printen, lamineren en knippen. Met de iPad in de klas kunnen kinderen dan zelf aan de slag.

Prentenboeken

QR-codes prentenboeken versie 2020

Hakken en Plakken

QR-codes Veilig Leren Lezen

VLL KIM versie

QR-codes Veilig Leren Lezen KIM versie

Dit is alweer de vierde versie QR-code kaarten met codes die verwijzen naar 100 digitale prentenboeken. Kinderen kunnen dan gemakkelijk digitale prenten-boeken bekijken op een tablet of smart Phone, maar ook op computers met een webcam. Leuk voor in de leeshoek.

Dan heb ik ook nog QR-code kaarten voor je gemaakt met daarop codes die verwijzen naar de filmpjes van Veilig Leren Lezen. Leerlingen die dat nodig hebben kun je de filmpjes op een tablet of smart Phone nog eens laten bekijken. Je kunt dan handig inspelen op de specifieke behoefte van sommige leerlingen.

Zwijsen was destijds enthousiast over de hakken en plakken kaarten. Dus toen ze met de KIM versie kwamen, heb ik ook daarvan QR-code-kaarten gemaakt.

Bestandsgrootte: 6,8 MB
Versie 4 (2020)

Bestandsgrootte: 3 MB
Versie 3 (2020)

Bestandsgrootte: 2,6 MB
Versie 2 (2020)